NødeboBæredygtigt

NB! vil arbejde for fælles bevidsthed om naturressourcer og bæredygtighed

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen
Bæredygtighed i børnehøjde

Cykelskattejagten 11. oktober

Nødebo Bæredygtigt! havde inviteret til cykelskattejagt for hele familien, og vejret var ingen hindring. Lidt køligt, men blå himmel og sol.

alt

Natur- og friluftsformidler Søren Larsen fra Naturstyrelsen Nordsjælland var guide på en tur på ca. 6 km til bl.a. "Skibet" - de seks gamle bøgetræer på række, hvor elverbørnene ifølge sagnet legede om natten, til "Smørstenen" som en arrig trold kastede fra Kullen i et forsøg på at ramme Nødebo Kirke. Søren fortalte også historien om 18 frihedskæmperes nærkamp med 150 tyskere under 2. verdenskrig på det sted, hvor der blev kastet våben ned til modstandsgruppen, og om Søren Kierkegaard-stenen ved stjernen, hvor Christian d. IV ventede på råvildt under parforcejagt.alt

:

:

:

:

:

:

:

:

:

Der blev også kigget på svampe og en spændende natsværmerlarve (herunder) med torn i halespidsen. Søren fortalte levende både om elverfolket og trolde og det eksklusive publikum på otteårige Katrine og niårige Sara og deres forældre fra Gørløse fik en fin formiddag på deres mountainbikes med mange gear. De blev også ret vilde med Skovskolens hængebro og legepladsen.

alt

alt

 

Vær med til at finde naturens skatte

 

Søndag d. 11. oktober mødes vi kl. 9.45 på gårdspladsen foran Skovskolens hovedbygning, hvor sløret løftes for, hvad det er for en skat vi skal finde. Vi cykler af sted kl. 10 og forventer at være tilbage ved udgangspunktet ca. kl. 12, hvor NB! byder på saft og kage.

Arrangementet er planlagt i samarbejde med Naturstyrelsen Nordsjælland som led i NB!s projekt Op på cyklerne i Nødebo.

Natur- og friluftsformidler Søren Larsen er vores guide på turen. Grib Skov gemmer på mange skatte, som vi kan beundre og forundres over.

Denne familietur bliver på ca. 5 km i alt og er for alle børn der mestrer cyklen. Børn i cykelstol er også velkomne. Vi kører kun på gode skovveje, ikke uvejsomme stier.

Det er gratis at deltage. Husk påklædning der passer til vejret.

 

 

Kender du larven til højre? Hvis du har en smartphone og tager et billede af dyr og planter du finder i naturen, kan du måske finde svaret med app'en Naturbasen, som du kan downloade fra www.fugleognatur.dk. Du skal oprette dig som bruger ved at lave en profil på DN's hjemmeside, før du kan få app'en på din smartphone.

Larven er ca. 10 cm lang og er set på terrassen, Humlevænget 12, Nødebo, ca. d. 10.9.15

 

 

Dygtige plakatmagere i Nødebo Fritidscenter

Herunder 11 plakater malet af børn på Nødebo Fritidscenter for Nødebo Bæredygtigt! De blev hængt op på udvalgte lygtepæle for at reklamere for vores første arrangement for alle i Nødebo den 31. august.

 

Plakat nr. 1

Plakat 1 Plakat nr. 2

Plakat nr. 4 Plakat nr. 3

Plakat nr. 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plakat nr. 4

Plakat nr. 5Plakat nr. 5

Plakat nr. 6 Plakat nr. 6

Plakat nr. 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plakat nr. 7

Plakat nr. 7 Plakat nr. 8

Plakat nr. 8

Plakat nr. 9

Plakat nr. 9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plakat nr. 10

Plakat nr. 10 Plakat nr. 11

Plakat nr. 11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvordan lever vi bæredygtigt?

Skovbørn

Vi lever bæredygtigt, når vi:

  • ikke bruger flere af naturens ressourcer, end der genskabes, f.eks. ikke fisker havene tomme for fisk, ikke fælder skovene så hurtigt, at der ikke kan nå at vokse nye op til at erstatte de træer vi bruger, og ikke bruger de mineraler op, som vi har brug for til fremtidens teknologi.
  • ikke skaber mere forurening, end naturen kan klare, altså ikke ødelægger mulighederne for at dyr og planter kan overleve.
  • ikke smider ting ud, medmindre de er slidt op. Hvis ting går i stykker, får vi dem repareret i stedet for at købe nye.
  • genbruger de brugbare dele af maskiner, cykler, biler, tøj og andre ting, som vi ønsker at skille os af med, så andre kan få glæde af de brugte ting, så længe de har værdi, og brugbare dele kan indgå i andre nyttige genstande.
 

Bæredygtighed i børnehøjde

Denne rubrik kommer til at indeholde historier fra nødeboere om børneaktiviteter med bæredygtigt indhold.

NB! vil bidrage med historier når vi får tips om interessante ting der er på vej.