NødeboBæredygtigt

NB! vil arbejde for fælles bevidsthed om naturressourcer og bæredygtighed

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Cykelskattejagten 11. oktober

Nødebo Bæredygtigt! havde inviteret til cykelskattejagt for hele familien, og vejret var ingen hindring. Lidt køligt, men blå himmel og sol.

alt

Natur- og friluftsformidler Søren Larsen fra Naturstyrelsen Nordsjælland var guide på en tur på ca. 6 km til bl.a. "Skibet" - de seks gamle bøgetræer på række, hvor elverbørnene ifølge sagnet legede om natten, til "Smørstenen" som en arrig trold kastede fra Kullen i et forsøg på at ramme Nødebo Kirke. Søren fortalte også historien om 18 frihedskæmperes nærkamp med 150 tyskere under 2. verdenskrig på det sted, hvor der blev kastet våben ned til modstandsgruppen, og om Søren Kierkegaard-stenen ved stjernen, hvor Christian d. IV ventede på råvildt under parforcejagt.alt

:

:

:

:

:

:

:

:

:

Der blev også kigget på svampe og en spændende natsværmerlarve (herunder) med torn i halespidsen. Søren fortalte levende både om elverfolket og trolde og det eksklusive publikum på otteårige Katrine og niårige Sara og deres forældre fra Gørløse fik en fin formiddag på deres mountainbikes med mange gear. De blev også ret vilde med Skovskolens hængebro og legepladsen.

alt

alt