NødeboBæredygtigt

NB! vil arbejde for fælles bevidsthed om naturressourcer og bæredygtighed

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Muskelarbejde med skoven som kulisse

Uanset om det stormer og regner eller solen skinner fra en skyfri himmel, mødes Eva Majvig Andersen hver lørdag morgen med andre naturelskere for at træne i skoven.

Den åbne pavillon på grillpladsen ved Dronningens Bøge giver ly mod regn, mens legepladsen bag Skovskolen giver mulighed for flere øvelser med særligt udstyr. Tidspunktet er kl. 9-10, men tjek på facebookgruppen om der er ændringer. Først varmes der op med stående øvelser ude på grønsværen og derefter styrketrænes lår, baller, overarms- og mavemuskler. Hver muskelgruppe gennemarbejdes. Er der f.eks. seks deltagere, viser Eva først seks forskellige øvelser. Når alle er klar, sætter hun stopuret, og træningen går i gang. Efter et minut skifter man til næste øvelse. De hyppige skift gør, at man bestemt ikke keder sig. Den næste serie øvelser er mere krævende, og sidste punkt på programmet er udspænding. Afspændingen må deltagerne klare hjemme.

Eva er uddannet fysioterapeut og tager rollen som instruktør alvorligt: "Jeg synes det er vigtigt at styrketræningen understøtter hverdagens bevægelser. Jeg lader mig også inspirere af deltagerne og finder undervejs på nye øvelser og motionslege. De færreste vil nægte at de er forfængelige med deres udseende og krop, så jeg skal bare sige: "bikini" eller "bækkenbund", hvis nogen skulle fristes til at slippe for let fra en øvelse."

 

 

Legekammerater - ikke forretning

Selvom Eva har lang erfaring som fitness-instruktør, foretrækker hun at styrketræne udendørs på sine løbeture i skoven. Men hun har savnet at have nogen at grine sammen med imens. En dag i december 2013 tog hun konsekvensen: "Jeg var på løbebåndet i fitnesscenteret, da en stærkt parfumeret kvinde gik i gang på nabobåndet. Jeg tænkte, at nu måtte jeg gøre alvor af at dyrke fitness i frisk luft og skaffe mig nogle legekammerater. Jeg spurgte venner og bekendte, og en lille fast kerne blev med tiden suppleret med nye der gerne ville prøve at træne i skoven. Vi kan være fem eller 15. Alle er velkomne, jo flere jo sjovere."

I foråret oprettede Eva en facebook-gruppe, Nødebo Natur Fitness, som nu har ca. 85 medlemmer. For at Eva kan stille sit specielle træningsudstyr til rådighed og holde det i forsvarlig stand til mange brugere, må det jævnligt udskiftes. Derfor indkasserer hun en flad tyver fra hver deltager for brug af redskaberne i træningstimen. Så løber det rundt, og som Eva siger: "Så har jeg altid nogen at lege med."

 

 

Legepladsen for både børn og voksne

Når solen skinner fra en skyfri himmel, flyttes mødestedet ofte til legepladsen ved Skovskolen: "Der kan jeg sætte forskelligt spændende udstyr op, og de mange træskulpturer lægger op til nye måder at styrketræne på. Der er også rigtig gode muligheder for at træne balance og på den måde styrke kroppen."

 

"Jeg har altid min faglige kasket på og tager højde for deltagernes evt. skavanker som knæskader eller rygproblemer, hvis de giver mig et praj om at de har problemer med en bestemt øvelse." Derfor er der plads til alle, når Eva pakker sit specialgrej ud. De fleste deltagere er i 40-erne. Eva er åben for en eftermiddag med styrketræning i et lavere tempo for et lidt ældre segment, og siger: "Kontakt mig på mobilen, 20 47 00 49, hvis I har fået lyst til at prøve." Tjek altid facebook-gruppen lørdag aften for mødested søndag.

Eva (billedet) er selvstændig fysioterapeut med fast tilknytning til Falck Health Care og underviser desuden i Pilates hos Smiley Fitness på Carlsbergvej. Oveni er hun uddannet zoneterapeut og akupunktør. Hun danner par med John Mogensen, som er svømmetræner, livredder og chef for Nordsjællands Kystlivredningstjeneste. Sammen har parret Thor på 11 år og Tia-Sofie på 8 år.