NødeboBæredygtigt

NB! vil arbejde for fælles bevidsthed om naturressourcer og bæredygtighed

 • Øg font størrlesen
 • Standard font størrelse
 • Mindsk font størrelsen

Vær med til at skubbe på den grønne omstilling!

Hvis du er stødt på omtale af Nødebo Bæredygtigt! i Kirke & Kro, har du måske fået lyst til at møde nogle af nøglepersonerne i dette borgerinitiativ til en uformel snak.

Vi har brug for flere hoveder og hænder til opgaven med at inspirere byens borgere til at handle bæredygtigt i hverdagen. Har du gode idéer og lyst til at føre dem ud i livet, kan vi hjælpe dig med det.

Vi holder åbent hus tirsdag d. 16. januar i Kroens Driverhus/cafè. Kig ind til en snak om bæredygtighed!

Hvis du gerne ville være kommet, men ikke har mulighed for det, kan du herunder snuse lidt til vores arbejde.

Udpluk af vores aktiviteter i 2016/17:

 • I januar 2016 holdt vi borgermøde om en vision for Nødebo.
 • I april 2016 havde vi møde med Hillerød Forsyning og blev inviteret med i Symbiose Hillerød på prøve. Vores første partnerskab blev med miljøteknologuddannelsen på CPHbusiness i Hillerød. Vi samarbejder med uddannelsen ved at give studerende projektopgaver og derved få fundet løsninger, som vi ikke selv har forudsætninger for at finde. 
 • Nødebo Bæredygtigt!s praktikant på Nødebo Skole formidlede bæredygtighed til 4. klasse i februar-april og der blev opsat flot dekorerede, aflagte, men stadig brugbare skraldespande fra Skovskolen på skolens legeplads. På billedet viser grupper af børn i 4. klasse stop-motion film om affaldstemaet for hinanden.
 • I juni 2016 lancerede vi Grøn Samtalesalon på Nødebo Kro, hvor man kunne møde andre, der - én til én - har lyst til en uformel, meningsfuld samtale. I 2017 indledtes et samarbejde med Kirken om samtalesaloner, bl.a. om tidens dilemmaer. Vi håber efter en pause i foråret 2018 at kunne flytte samtalesalonen til Jordnær i Gadevang, der vitterlig har salonstemning!
 • Cykelgruppen Nødebo Hjulspin blev stiftet i maj 2015. Den tager jævnligt på ture i Grib Skov og inviterer nogle gange borgere og personale fra Følstrup og Regnbuen med på turen. Alle er velkomne.
 • Nødebo Bæredygtigt! er fast deltager med en stand på Naturens Dag på Skovskolen. I september 2017 satte vi fokus på biavl, reparation af elektriske apparater og Kesser på slap line med løgnehistorier og musik.
 • Vegetarspiseklubben har holdt et års fødselsdag. Nu er vi 14 madentusiaster, der skiftes til at lave lækre måltider den første onsdag i måneden fra september til juni. Vi spiser kl. 18 og der er plads til flere. På facebook-gruppen Nødebo Vege Spiseklub kan du anmode om medlemskab. Læs mere her
 • I foråret 2017 havde vi møder med politikere og Hillerød Forsyning om bl.a. kildesortering, vandafledning, varmeforsyning og trafikken gennem Nødebo. Vi forsøger i det hele taget at få indflydelse på den bæredygtige dagsorden i kommunen, ofte i samarbejde med Nødebo Lokalråd, hvor to fra vores kernegruppe er indvalgt.
 • I maj 2017 inviterede vi til vandring med Bo Teglhus i Grib Skov og fandt spiselige urter og planter, som vi nød i et efterfølgende fælles måltid med grillet rådyr på Skovskolens grillplads.
 • På Nødebo Lokalråds politikerdebat i november 2017 blev der givet løfter om større budget til vedligeholdelse af Nødebo Skole, opgradering af gadebelysningen i Nødebo, hastighedsnedsættelse til 40 km/t på Nødebovej. Der var sympati for Nødebo Bæredygtigt!s ønske om at blive Hillerød kommunes pilotlandsby for bæredygtige løsninger. Nu må vi fortsætte dialogen med politikerne for bedre forhold på Nødebo Skole og tryghed i trafikken.