NødeboBæredygtigt

NB! vil arbejde for fælles bevidsthed om naturressourcer og bæredygtighed

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Verdensmålene som vi alle bør kende

Hvad er det med de Verdensmål? Er det noget, der har betydning for os? Og hvad pokker er det for noget? lød vores opfordring til læserne af Kirke & Kro for et par måneder siden. FN’s Verdensmål er alle menneskers mål, og for at de kan blive realiseret, skal alle mennesker bidrage. Men hvorfor er verdensmålene så vigtige, og hvordan kan vi hver især bidrage?

Vi var 20-25 fremmødte der blev klogere af Emma Byrnes foredrag om FN's 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling den 7. november. Emma delte glad ud af sin store viden om verdensmålene både på makro- og mikroplanet, både historisk og helt aktuelt med tal for fremgang eller tilbagegang i Danmark på de mål, som gennemsnitsdanskeren opfatter som vigtige.

Emma har givet Nødebo Bæredygtigt! lov til at lægge hendes præsentation på hjemmesiden, så du kan klikke dig igennem den via dette link.

emma byrne
 
Emma Byrne er verdensmålskonsulent hos Globalt Fokus, og har de sidste par år arbejdet med Verdensmålene både teoretisk og praktisk med hvordan foreninger og folkelige organisationer kan bruge dem til at arbejde med udvikling både strategisk og helt lavpraktisk.
 
Emma Byrne har en kandidatgrad fra Aalborg Universitet, hvor hun har skrevet speciale om verdensmålenes transformative potentiale. Før det tog hun en Master i NGO and Development Management ved East London University. Emma er vokset op i Hillerød, hvor hun har været frivillig i flere forskellige organisationer, samt i lokalpolitik.

verdensml p naturens dag

 

 

 

 

 

 

Fakta: FN’s 17 Verdensmål handler om Klodens fremtid. De blev vedtaget i 2015 på FN’s årlige generalforsamling af alle verdens nationer. De går i korthed ud på at skabe en mere lige, fredelig og bæredygtig verden for alle. Vi skal bl.a. afskaffe sult og fattigdom, mindske ulighed og bekæmpe klimaforandringer.

Verdensmålene indgår i vidensgrundlaget på mange uddannelser, f.eks. inddrager Skovskolen dem i forskellig grad på alle studieretninger.

Foto til højre: Kesser med dagens første gæst på vores stand på Naturens Dag 2018 med banneret med FN's 17 verdensmål som bagtæppe.