NødeboBæredygtigt

NB! vil arbejde for fælles bevidsthed om naturressourcer og bæredygtighed

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Rundvisning i FN Byen 3. december 2019

Da Nødebo Bæredygtigt! i inviterede til en rundvisning i FN-Byen i Nordhavn d. 3. december 2019, var der rigtig mange der gerne ville med. En grupperundvisning har et maximum på 25 deltagere, og vi måtte skuffe de der kom på venteliste.

Derfor vil vi arrangere et nyt besøg i 2020, og vi vil sørge for at det bliver et besøg med et temaforedrag. Vi vil også rigtig gerne over at se UNICEFs højlager, som er verdens største humanitære varelager.

Hold øje med vores kalender og Kirke & Kro, hvor vi vil annoncere det næste arrangement til FN-Byen.

 

FN Byen Campus 1 på Marmormolen er en af Skandinaviens mest bæredygtige bygninger. 

Bygningen er tildelt Platinum LEED certificering og EU-Kommissionens Green Building Award. Bygningskomplekset er designet til at bruge mindst 55 procent mindre energi end tilsvarende kontorbygninger, og den bidrager derfor til FN’s mål om at alle driftslokationer skal være energieffektive.

F.eks. er der solpaneler på taget. Regnvand fra taget bliver brugt til toiletskyl, og der er vandbesvarende funktioner på alle haner.

UNICEF’s nye højlager er med sin kapacitet på op til 37.000 paller verdens største humanitære varelager.

De 11 FN organisationer i FN Byen varierer i størrelse og mandat. De deler dog én fælles dagsorden: at opfylde de 17 Verdensmål inden 2030.

Organisationerne omfatter:

Den internationale Migrationsorganisation (IOM), FN's Udviklingsprogram (UNDP), FN's Miljøprogram (UN Environment), FN's Befolkningsfond (UNFPA), FN's Flygtningsorganisation (UNHCR), FN's Børneprogram (UNICEF), FN's Organisation for Industriel Udvikling (UNIDO), FN's Kontor for Projekledelse (UNOPS), FN's Enhed for Ligestilling og Forbedring af Kvinders Vilkår (UNWomen), FN's Fødevareprogram (WFP) og Verdenssundhedsorganisationen (WHO).