NødeboBæredygtigt

NB! vil arbejde for fælles bevidsthed om naturressourcer og bæredygtighed

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Tidsrejsen - Nødebo i 2040 - fra vision til fremtid

Efter måneders utålmodig venten på, at Coronavirussen fik raset ud, er Nødebo Bæredygtigt! tilbage på banen med et tilbud du ikke kan sige nej til. Nødebo Kro er åben igen - og bliver en fantastisk ramme  den 29. august

 

 

Tag med os på en tidsrejse!

Rejsens destination er Nødebo i 2040. Undervejs på rejsen er der et par stop, hvor vi på workshops skal udforske temaer, som kan være afgørende for, hvordan vi lever og bor i Nødebo i 2040. Vi lægger ud søndag d. 29. august


Temaet for første workshop er FÆLLESSKABER OG ALT DET; DE KAN. Sæt kryds i kalenderen til nogle spændende timer mellem kl. 11 og 15. 

Vi ser frem til både at mødes med jer, der i forvejen er med i fællesskaber, og har gjort jeres erfaringer omkring en fælles interesse, sport eller hobby, og jer, som er nysgerrige og har ideer til, hvad fællesskaber kan gøre for grøn omstilling af et lokalsamfund som vores i 2040.

 

 

 

Fællesskab gør stærk  I løbet af workshoppen kommer vi sammen med bud på, hvilke fællesskaber der er opstået undervejs mod 2040 og har skabt forudsætninger for en bæredygtig udvikling.

Fællesskaberne kan f.eks. have betydet, at vi bruger mindre tid på transport, at vi har indset, at vores relationer, både de nære - familien og vennerne - og dem i interesse fællesskaberne, giver langt større værdi og mere livskvalitet end materielle goder. Vores tidsrejse vil vise os, hvad nye fællesskaber har betydet i hverdagen, og hvordan det har forandret opfattelsen af, hvad et godt liv er.

 

 

 

Fantasien kommer i spil  Vi skal give fantasien frit spil. Hvordan ser vores huse ud og hvor mange permahaver har vi til den tid? Har vi etableret varmepumpelaug, og er vi begyndt at dyrke vin i haven?

Har vi fundet nye boformer, indrettet kontorfællesskaber, skabt nye former for naboskab, og er børnenes skoledag og læring forandret i takt med omstillingen og en større forbundethed med naturen omkring os?

 

Vi kan ikke vide det. Men der er uendelige muligheder for i fællesskab at skabe værdi og livskvalitet og en sund udvikling, der flytter os fra visionen til fremtiden - til glæde for alle i Nødebo. Tjek programmet på facebookgrupppen: Nødebo Bæredygtigt - gør en forskel

 

Fotos ovenfor: Besøg i Skovskolens skovhave sommeren 2019.        Målsætning for 2030 efter Nødebo Bæredygtigt!s første visionsworkshop, januar 2016.